Ο χορός εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οικογενειακές μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ διαμέσου κρατικών κονδυλίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα!

Ο χορός του Γ. Πατούλη στο Ζάππειο, τον «έκαψε» για τις περιφερειακές εκλογές, αλλά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα, για τον χορό εκατομμυρίων, δεν αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη;

Υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ειδικότητας ΤΕ μηχανολόγων, τοποθετημένη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Αικατερίνης Ζωγράφου και παλιότερα στου πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Γιώργου, φέρεται να εμπλέκεται προσωπικά σε σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ κονδυλίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, εκτός από την δουλειά της στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, ανακατεύεται στις αναθέσεις έργων της υπηρεσίας της και με την συμμετοχή της σε επιτροπές αναθέσεων, φροντίζει εδώ και χρόνια να μοιράζει έργα σε εταιρία εργολάβων στενών συγγενών της, στην οποία συνέταιρος είναι ο σύζυγός της! Μάλιστα έφτανε στο σημείο να παραλαμβάνει τα έργα αυτά, με την συμμετοχή της στις επιτροπές παραλαβής! Το όνομα αυτής Μάγδα Συρδάρη.

Το θέμα, αγγίζει προσωπικά την αντιπεριφερειάρχη κ. Αικατερίνη Ζωγράφου, αλλά και τον προκάτοχό της Ιωάννη Γιώργο, σημερινό βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ. Βέβαια, η ευθύνη βαραίνει και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, αλλά και εγκρίνει τα κονδύλια αναθέσεων της υπαλλήλου του!

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, ανήκει στην «κάστα» των εξαιρετικά προνομιούχων υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφού εκτός από τα εκατομμύρια που έχει κερδίσει από τις αναθέσεις στην οικογενειακή της επιχείρηση, κερδίζει πέρα από τον μισθό της, χιλιάδες ευρώ ετησίως για έξοδα μετακίνησης εκτός έδρας (ακόμη και στο εξωτερικό), για υπερωρίες, νυχτερινή εργασία (!) και εξαιρέσιμα για αργίες!

Η δραστηριότητά της δεν σταματά όμως εδώ. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξελέγη δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης στον δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής, με το ψηφοδέλτιο του πρώην δημαρχου Ιωάννη Τζίτζιου. Για την ιστορία, ο Ιωάννης Τζίτζιος, πρώην δήμαρχος Σιθωνίας, έχει παραπεμφθεί στο εφετείο κακουργημάτων για κακουργηματικές πράξεις οικονομικών σκανδάλων του δήμου που τελέστηκαν κατά την διάρκεια των θητειών του, ενώ παράλληλα ελέγχεται για πολλές άλλες υποθέσεις.

Η Μάγδα Συρδάρη, ούσα υπέρμετρα φιλόδοξη, επιδιώκει να διαδεχτεί τον Ιωάννη Τζίτζιο, λόγω της δικαστικής παραπομπής του, σαν αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σιθωνίας και γιατί όχι, να βγει και δήμαρχος στην επόμενη θητεία!

Χωρίς τις «πλάτες» αντιπεριφερειαρχών και κυρίως του περιφερειάρχη, η υπάλληλος, απόφοιτη ΤΕΙ, θα μπορούσε να καταφέρει τόσα και να εξασφαλίσει στην οικογένειά της τόσες αναθέσεις εκατομμυρίων;

Όλοι περιμένουμε κάποια αντίδραση για το μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο πλέον δεν κρύβεται. Περιμένουμε τους πολιτικούς προϊσταμένους της υπαλλήλου να αντιδράσουν και να πράξουν τα δέοντα. Περιμένουμε τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να επιληφθεί του θέματος της υφισταμένης του. Όμως είναι απογοητευτικό ότι μέχρι τώρα, οι ιθύνοντες απλώς σιωπούν….